Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 29. elokuuta 2015

REITIN HISTORIAN NUORIN FINISHER

                    Pyssymäki Extreme Polkujuoksu 2015 kisassa (PEP2015), Iso-Sydänmaan vaellusreitillä (I-SR2014) tehtiin monenlaista historiaa. 10,5km perhereitillä sekä miesten että naisten entiset ennätykset jäivät voimaan. 25km etulenkillä sen sijaan Anne Haikara täräytti naisten sarjaan kunnon pohjat ajalla 2:39:55 ja Rami Oravakangas miesten sarjaan varsinaisen haamurajan alituksen juoksemalla ensimmäisenä ihmisenä ko. matkan alle 2h (1:58:54).

                     I-SR2014 koko reitin (56km) osalta reitti-ennätykset meni niin ikään uusiksi. Naisten puolella tehtiin roima parannus, kun Kokkolan West Coast UltraRunnersejen Milla Vierimaa huijjautti reitin läpi ajassa 9:00:59! Siinäpä on tekemistä - myös monelle miehelle. Miesten sarjassakin entisen ennätyksen alle juoksi peräti kolme juoksijaa, Heikki Uusivirran taltioidessa uusiksi ennätys numeroiksi kuumassa säässä ajan 7:04:18.

                    Mielestäni kuitenkin kaikkein hätkähdyttävin suoritus oli Petra Aitto-Ojan suoriutuminen reitistä selvästi kaikkien aikojen nuorimpana kulkijana koskaan. Petra taivalsi koko reitin kelpo ajalla 11:36:56 ainoastaan 17vuoden 9kuukauden ja 8päivän ikäisenä. Eli hänestä tuli kirkkaasti reitin nuorin FINISHER, eli maaliin omin voimin selviytynyt koko reitin kiertäjä. ONNITTELUT!

  PETRA AITTO-OJA - HISTORIAN NUORIN FINISHER

Onni Vähäaho, Nivalassa 29.8.2015         

4 kommenttia:

  1. Tuota on aika vaikea laittaa paremmaksi. Isosisko Tiina sai minut vakuuttamaan Petran sopivuuden reitille. Ja miten upeasti Petra reitin selvittikin. Yksi kisan tasapainoisemmista esityksistä. Nää on upeita tarinoita!!!

    VastaaPoista
  2. Ja mää niin jännitin Petran puolesta, enemmän ku omasta!:) piti huoltopisteillä kysellä väliaikatietoja missä Petra menee mutta luotin kyllä siihen että maaliin se vielä pääsee!:) -tiina

    VastaaPoista