Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. elokuuta 2015

OPASTEITA

                    Aluksi toivottuun reitin "säätiedotteeseen", jossa kerrotaan reitin märkyys/kuivuus tilannen. Asteikkona märkyys lukeman 4-10 välillä. Nyt se on 9. Heinäkuun alun rankkasateiden aikana se oli hetken 10, kun Vinnurvaojan ylittävä siltäkin oli vedenpeitossa Pyykorventien laidassa, sekä polulla oli n.20cm vettä ennen isoa koivusiltaa rimpinevan laidalla. Nyt reitti on siis siitä hieman kuivunut, mutta kosteaa siellä on edelleen. Kuivimmillaan reitti on ollut tänä kesänä kesäkuun alussa, jolloin reitin märkyysaste oli 6.

                    I-SR2014 reitin opastukseen on tulossa lähiviikkojen aikana seuraavanlaisia lisäopasteita, joita Leo Tölli on ahkerasti veistänyt ja kaivertanut.

                    Maasydänjärveltä n.100m Reisjärvelle päin olevasta Syyryntielle kääntymisestä on vain 3,9km meidän vaellusreitille. Tästä tulee informaatiokyltti tienvarteen. 

                    Jokaiseen vähäkään kulkua olevaan tienylitykseen tulee ohikulkijoita palveleva ja informoiva I-SR2014 kyltti, jos joku haluaa poiketa reitille jostain omasta haluamastaan kohdasta. Lisäksi nuo kyltit ovat lisäopasteena myös reitinkulkijoille yleensä.
                     Reitille tulee lisäksi 5km välein Töllin Leksan upeita ja arvokkaannäköisiä etäisyyskylttejä. Myös reitin puoliväli on navigoitu - ja se saa myös oman kylttinsä.
                      Hieman pidemmän ajan hankkeena on myös reitin historiatiedon ylösnosto ja muukin yleinen informaatio esim. järvien ja lampien niminä, sekä tervahautojen paikkojen, että muiden maa-alueiden opasteina.
                       Iloista, rentouttavaa ja roskantonta vaellusintoa kaikille! Reitillä nähdään.

Terveisin reittiaktivistit 4.8.2015       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti