Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 31. maaliskuuta 2018

ULKOROIHU 2018 PÄÄSIÄINEN

                      ULKOROIHU 2018          PÄÄSIÄINEN                   30.3.2018


Pyssymäki, I-SR2014 Talviperhereitti 12km.
                       Polku. Olemme kuin polut – erilaisia. Jokainen päivä on erilainen, niin on polkukin. Tänään se oli luminen, mutta ei edes koko päivää sama. Aamulla oli pehmeää lunta joka iltaa myöden kovettui kulkijoiden alla. Elämämme heijastuu polusta. Elämä voi olla välillä pakkasta, suojaa, poutaa, tuulta ja sadetta. Olemme lajina myös yhtä-aikaa heikkoja ja vahvoja – usein ne vahvimmalta näyttävät onkin heikompia, kuten ovat viime viikot näyttäneet. Poluilta voit löytää itsesi sen näköisenä kuin olet, etenkin sisältäsi. Ajatus meinaa karata, niin käy usein poluillakin. Luovuus ja jäsentäminen ottavat tilan ajatuksistamme. Tuulettuu.

                      Jokainen voi kokea samoja asioita poluilla, niin lumisilla kuin suopursujen kukkiessakin. Ei ole väliä oletko tyyppiä, joka laitaa pyöräsi kunnon kettingillä ja isolla lukolla kiinni vai vain lukkovivun osoittamaan muka lukkoa kohti aukinaisena. Meillä jokaisella on sama tarve; tarve etsiä ajatuksillemme jäsennystä: toivoa huomisesta, kenties jo samasta illasta. Poluille voi jättää myös taakkana kulkevat surut ja jakaa riemut.

                      Pitkäperjantai. Tänään 33 ihmistä koki polun roihujen lumon Iso- Sydänmaan Reitillä. 132 ulkoroihua paloi alun alkaen. Osa niistä saattoi nuupahtaa ennen täyttä aikaa, mutta niinhän meistäkin osalle käy. Emme loista kaiken aikaa. Annetaan itsellemme tilaisuus olla inhimillisiä.  
                      Oli upeaa kuulla miten monin tavoin eri ihmiset kokivat polun. Samalla polulla oli paljon erilaisia tunteita ja ajatuksia. Tyytyväisyys oli yhteinen nimittäjä. Yhdistävä tekijä oli voimaantuminen. Sitä jos jotakin tarvitsee meistä myös kaikkein vahvimmat ja heikoimmat.

                      Voimaa poluista.

Onni Vähäaho, Nivalassa 30.3.2018
 OSALLISTUJAT  (33)

Sini Laulumaa, Tanja Törmälehto, Laura Stenroth, Miia Saarimaa, Jussi Mökkönen, Teemu Korpela, Mika Leppälä, Lea Eskola, Liisa Kivioja, Päivi Kivioja, Elisa Tölli, Anu Kivioja, Jukka Eronkoski, Joni Laakkonen, Tiina Saukonoja, Juha Saukonoja, Kari Ala-Kokkila, Anne Ala-Kokkila, Iida Pelkonen, Virve Närhi, Joonas Jyrkkä, Karoliina Pajula, Marja-Liisa Lappalainen, Jorma Lappalainen, Kaarina Korkiakoski, Sauli Päivärinta, Tuomas Ahola, Veli-Matti Tölli, Enna Tölli, Saaga Rautionaho, Maria Rautionaho, Vilma Vesaluoma, Jaakko Pudas.

                   Joonas Jyrkkä (Vuoden luontokuva?)


ULKOROIHUVIDEO - PÄÄSIÄINEN 2018
 
                  Keijo Nivala (kuvaus: Keijo Nivala)


LISÄÄ KUVASATOA
                 Onni Vähäaho (kuvaus: Joonas ja Jani Jyrkkä, sekä Keijo Nivala)


Onni Vähäaho, Nivalassa 31.3.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti