Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

V ULKOROIHU 2019

             Viides vuodenvaihteen ulkoroihu järjestettiin nyt kolmatta kertaa Nivalan Polku ry:n pitämänä. Viime vuonna alkanut super-buumi jatkui yhä kasvaen. Nyt oli liikkujia peräti 313 ihailemassa talvisen luonnon lumoa ulkoroihujen loisteessa. Myös oksilla olleet tykkylumimaiset muodostelmat auttoivat varmasti osaltaan sielun rauhan löytymisessä. Tapahtuman trendi oli jonkinlainen transsitila, jossa olivat läsnä hulvaton hauskuus ja polun vetovoima. Yksi Ylivieskalainen porukka kiersi 7km mittaisen polun peräti kolme kertaa!
             Laavulla päivystänyt Ville ajattelikin jo nähneensä näkyjä, kun näki toiseen kertaan saman miehen. Oli hetken ravistanut helistintään ja ajatellut, ettei se ensimmäinen kenties ollutkaan henkilö miksi hän oli kulkijaa eka kerralla luullut. Totuus oli kuitenkin ollut toinen. Aikaisemmin ei nimittäin muistini mukaan kukaan ollut äitynyt kiertämään reittiä useampaan kertaan. Ryhmämme yksi vallattomista huuliveikoista, Henkka, huutelikin jossain vaiheessa, että toinen kierros on ilmainen ja kolmannella saa rahat takas. Mainittakoot, että yksi kolmeen kertaan kiertäneistä sattui toki olemaan maamme parhaita polkujuoksijoita.

            Erityisen ilahduttavaa oli nähdä lukuisat perheet, jotka olivat lähteneet karvataljoilla pehmustetuilla pulkilla, rinkoilla ja ties millä reitille. Punaiset posket ja hankeen tehdyt lumienkelit ovat parasta terapiaa. Myös vanhemmille. Vapauttavaa ja tarpeellista. Olipa kauimmat kävijät Australiasta asti, joille lumi oli jo itsessään hämmästyksen paikka. Sääkin suosi, sillä aamun kahdenkymmenen pakkanen oli laskenut puoleen, eikä tuulikaan ehtinyt äityä, kun vasta lopuksi. Lämmin mehu ja pipari maistuivat Joululaulujen soidessa vienosti taustalla.

           Tietysti tällaisiin tapahtumiin kuuluu myös kivat arvonnat. Tällä kertaa pääarvonnassa lykästi Sanna Södergårdia, joka nappasi Mocca-Masterin omakseen. Nipo-tuubihuivit voittivat lisäksi Tarja Ypyä, Johanna Uusivirta, Johanna Nurmi, Jarmo Viljamaa, Vuokko Niskanen ja Johanna Vähäsöyrinki. Onnea voittajille!
                                          Sanna Södergård, roihu arvontavoittaja :=)

            Nivalan Polku ry kiittää tapahtumaan tulleita ja toivottaa kaikille liikunnallista ja terveyden kuorruttamaa vuotta 2020!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti