Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 5. kesäkuuta 2020

REITTI ON SIIRTYNYT KESÄ-AIKAAN

         Reitti on kuivunut hyvää kyytiä kevään kosteuden jälkeen. Vihreät lehdet ja kesän tuoksut ovat palanneet piristämään liikkumista iso-sydänmaanreitillä. Reitti on nykyisessä muodossaan nyt seitsemättä kesää käytössä. Reitillä on par´aikaankin menossa hanke, jossa reittiä yritetään silloittaa ja parantaa maastopyörällä (ainakin osittain) kuljettavaksi. Tietysti talutuspätkistä ei päästä koskaan eroon, sillä takaosan maasto on sen verran teknistä.
         Toukokuun lopulla koko reitin kiertotilastoihin saatiin sata henkilöä täyteen 2014 vuonna aloitetusta laskennasta alkaen. Emma ja Aapo Heiskanen ovat reitin 100. ja 101. kiertäjä kuusi vuotisen historian aikana. Reitin kierrot voi ilmoittaa sähköisessä kuntolaatikossa. Korjaan puutteet ja virheet aina seuraavassa päivityksessä. Kuntolaatikko on päivitetty 4.6. klo.24. Tilastot tuossa vasemmalla laidalla sivustoa.

        Mainittakoot muista reitin yltiöahkerista käyttäjistä Antero Erkkilä ja Päivi Männistö. Anterolla on nyt koossa yhteensä 411 perhereitin kiertoa Pyssymäestä. Päivi taas on kiertänyt Vinnurvasta lähtevän perhereitin pelkästään tänä vuonna 106 kertaa. Reitillä on muutoinkin paljon käyttäjiä päivittäin.

        Kesä-aikana on syytä huomioida perhereitin laavulla ( ja tietysti muillakin laavuilla) kulloisetkin metsä -ja ruohikkopalovaara varoitukset. Silloin ei saa laavulla tulta pitää. Huomautettavaa on myös perhereitin laavun ympäristön siisteydestä. Muistakaa viedä ruoat ja roskat pois, mitkä metsään tuottekin. Pidetään luonto ja ympäristö siistinä. Se on kaikille parempi asia.

        Hyvää vaelluskesää kaikille! Juhannusviikon lauantaina pidämme taas perinteisen Juhannuspolku tapahtuman Pyssymäen pulpetilta alkaen. Ilmoitamme tästä lähemmin Nivalan Polku ry:n facebookissa.

Onni Vähäaho, Nivalassa 5.6.2020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti