Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. tammikuuta 2023

VII ULKOROIHUKÄVELY

             Olen ihmetellyt joskus avaraluonto-ohjelmia katsoessani, miten eri eläinlaumat lähtevät vaistonvaraisesti tiettynä hetkenä vaeltaan yli joen toiseen paikkaan laiduntamaan. Tarkemmin ajateltuna mekin toimimme näköjään niin, sillä aika usein Joulun ja Uuden Vuoden välipäivinä on viime vuosina kokoontunut Vinnurvan perhereitille hyvänlainen kasa lajitovereita ihailemaan ulkoroihuilla kuorrutettua, lumista maisemaparatiisia. Niin tapahtui tänäkin vuonna. Olkoonkin, että se jokin k-kirjaimella alkanut sana sotki tuossa parina vuonna kalenteria ja ihmiset menivätkin kovin levottomaksi ja olivat liki päntiönään tuolla reitillä etsimässä talvensydämeen kuuluvaa traditiota. 

            Viime perjantaina ärhäköistä flunssakierteistä johtuvista poisjäänneistä huolimatta roihupolulle suuntasi kaikkiaan 149 tukkimiehen kirjanpidon mukaan. Tosin parkkipaikka oli täynnä, joten oisko jokunen mennyt puheliaan ja hieman heikosti keskittyneen kirjanpitäjän ohikin, sillä parkkipuolen vastuuhenkilö tuumasi ohjanneessa pihalle liki 70 autoa. Tämän hetken trendin mukaisesti osa haki parin tunnin lumipolkukävelyn jälkeen vain autosta kassin ja painelivat avantoon, sekä saunomaan. No okei, Toivolan Kari näky oikasevan suoraan saunalle, mutta se ahkeralle reitin kiertäjälle suotakoot. 

            Yhdistyksemme (Nivalan Polku) puuhakkaat leidit olivat innovoineet heijastin paratiiseja polun varrelle. Nuo taivaallisen upeat kimmellysähkyt olivat kyllä todella sykähdyttäviä. Hetken itsekin luulin enkelten tulleen minua puhutteleen, kun tapahtuman aattona eksyin tuon reitin kiertämään. Uutuutta oli myös jätkänkynttilöiden paljous lähtöpaikan kupeessa. Nämä kaksi juttua nousivat elämyksinä esille useiden kiertäjien puheissa. 

            Sää oli mitä mainioin. Tuuli tyyntyi iltaa kohden ja lämpötila siinä nollan tienoilla. Alkupäivästä olleeseen lumisateeseen oltiin varauduttu ja yhdistyksen aktiivit ehtivät pitää polun auki ja se oli ollutkin hyvä kiertää. Ainoastaan suojasää teki sen, että polun muoto kartioitui ja joillekin oli tullut lipsahduksia. Kauimmainen kävijä oli Rio De Janeirosta, joten markkinointi lienee ollut tehokasta ja tapahtuman tunnettavuus kohdillansa.  

            Yhdellä osallistujalla oli onneakin mukana, sillä Johanna Hietalaa onnisti arvonnassa ja hän voitti 50 euron arvoisen lahjakortin Halpa-Halliin. Onnea voittajalle ja kiitokset tapahtumaan osallistuneille.

Kuva: Pekka Vähäsöyrinki

 

Onni Vähäaho, Nivalassa 1.1.2023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti